ציפוי שיניים קומפוזיט – כל מה שחשוב לדעת לפני שעושים את הטיפול

ציפויי חרסינה לשיניים – הטרנד שכבש את העולם, מעודכן ל- 2021

ציפוי שיניים קומפוזיט – כל מה שחשוב לדעת לפני שעושים את הטיפול

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

ציפוי שיניים קומפוזיט

אם אתם מתעניינים בציפוי השיניים שלכם, ודאי נתקלתם בשמות הרבים של השיטות והחומרים השונים אשר נמצאים כיום בשימוש במרפאות השיניים – החל מציפוי קומפוזיט, עבור בציפויי חרסינה שונים וכלה בשמות של מותגים כמו לומינירס. ציפוי שיניים הוא אחד מן הפתרונות היעילים והמהירים ביותר לעיצוב מחודש של החיוך: במקום לעבור הלבנות חוזרות ונשנות וטיפולים אורתודנטיים, תחום רפואת השיניים האסתטית מציע היום טיפול קל ומהיר, המבוסס על הנחה של ציפויים על השיניים באופן המייצר קו אחיד, אסתטי, לבן ומסודר וחיוך מושלם. בשל כך, ניכר כי בשנים האחרונות מטופלים רבים פונים לביצוע הטיפול בדרכם לחיוך שתמיד חלמו עליו. ואולם, דומה כי מטופלים רבים מוצאים עצמם מבולבלים מול כל השמות, המונחים והטכניקות המוזכרים כיום בקליניקות – ולכן כדאי ללמוד ולחקור את הנושא באופן מסודר לפני שמקבלים את ההחלטה על ביצוע הטיפול.

ציפוי שיניים, הידוע גם בשם הדבקת שיניים, הוא הליך דנטלי קוסמטי שיכול לשפר את מראה השיניים.
ציפוי שיניים, הידוע גם בשם הדבקת שיניים, הוא הליך דנטלי קוסמטי שיכול לשפר את מראה השיניים.

מהו ציפוי קומפוזיט לשיניים?

אם כן, קיימים כיום שני סוגים עיקריים של ציפויים לשיניים – ציפוי קומפוזיט וציפוי חרסינה – המבוססים על שימוש בחומרים שונים. בעוד ציפויי חרסינה, כשמם כן הם, מבוססים על שימוש בחרסינה בדחיסות, בנוקשות ובצפיפות משתנות, ציפויי קומפוזיט מבוססים על שימוש בחומרים קומפוזיטיים, המופקים משרף ואשר נמצאים בשימוש ברפואת שיניים כבר שנים ארוכות – שכן אלה הם החומרים המשמשים לביצוע סתימות לבנות ומילוי שיניים. הקומפוזיט הוא חומר עמיד ביותר ובשל כך הוא משמש שחקן מרכזי בתחום ציפוי השיניים. מאחר שציפוי הקומפוזיט מוצמד לשיניים באמצעות דבק חזק במיוחד, ובשל עמידותו של החומר, הוא לא נוטה להתנתק מן השיניים או להישבר ועשוי להיוותר במקומו במשך שנים ארוכות.

כיצד מתבצע ציפוי השיניים בקומפוזיט?

תהליך הטיפול קצר ומהיר, ויכול להתחיל ולהסתיים תוך פגישה אחת במרפאת השיניים. התהליך מתחיל בניקוי יסודי של השיניים אשר צפויות לעבור את הציפוי, כך שצבעה הטבעי של השן ייחשף והרופא המטפל יוכל לבחור בצבע המתאים ביותר לשן הטבעית. בהמשך, אם כן, רופא השיניים קובע מהו הצבע ההולם ביותר לציפוי שיניו של המטופל.

לאחר מכן, הרופא המטפל מאלחש את האזור ומבודד אותו, מייבש היטב את השן ומניח עליה את הדבק החזק שעתיד להחזיק את הקומפוזיט במקום במשך שנים. לאחר מריחת הדבק, הרופא מניח את הקומפוזיט ועל גביו חומר איטום. בשלב האחרון, הרופא משייף את הציפוי ומבצע זיגוג וליטוש סופיים אשר מעניקים לציפוי מראה טבעי.

זה כולל מריחת חומר שרף בצבע שן על השן ועיצובה כך שיתאים לשיניים מסביב.
זה כולל מריחת חומר שרף בצבע שן על השן ועיצובה כך שיתאים לשיניים מסביב.

מהם היתרונות של ציפוי קומפוזיט?

ראשית, ציפוי השיניים בקומפוזיט הוא טיפול מהיר במיוחד: כאמור, אם השיניים לא זקוקות לטיפולים רפואיים נוספים, ישנה אפשרות להשלים את הטיפול בפגישה אחת בקליניקה. לעומת זאת, ציפוי חרסינה לשיניים הוא תהליך ארוך יותר הדורש מן המטופל לבקר במרפאה בין פעמיים לשלוש פעמים ואשר נמשך לאורך שבועיים. כמו כן, אף על פי שמדובר בציפוי חזק ועמיד, הוא עשוי להיפגע – כמו כל הציפויים האחרים. ואולם, תיקון נקודתי של ציפוי שנשבר, התנתק, נשחק, התבלה או ניזוק הוא אפשרי בהחלט במקרה של קומפוזיט. לעומת זאת, ציפוי חרסינה לא ניתן לתיקון נקודתי, ובמקרה של פגם יש להחליף את הציפוי כולו (מה שמכתיב גם תשלום נוסף עבור הציפוי החדש). נוסף לכך, אחד היתרונות המובהקים של ציפוי קומפוזיט נוגע למחיר שלו: לעומת ציפויי חרסינה, אשר נחשבים יקרים באופן יחסי, ציפוי קומפוזיט הוא טיפול זול, מאחר שהוא לא דורש התערבות של מעבדה וייצור של הציפויים מחוץ לקליניקה.

מהם החסרונות של ציפוי קומפוזיט?

עם זאת, מובן שציפוי קומפוזיט נושא גם כמה חסרונות. החיסרון העיקרי של ציפוי מסוג זה נוגע לעובדה שהוא לא עמיד באופן מוחלט בפני שינויי צבע וחומרים מכתימים. לעומת ציפויי חרסינה מסוגים שונים, אשר נודעים בשל העובדה כי הם עמידים ולא משנים את צבעם לאורך זמן, ציפוי קומפוזיט – ממש כמו השן עצמה – סופג פיגמנטים ומשנה את צבעו לאורך השנים בעקבות מפגש עם חומרים מכתימים, כמו קפה, ניקוטין, אלכוהול וכדומה. בשל כך, מטופל המבצע ציפוי קומפוזיט נדרש לשמירה על היגיינה אוראלית גבוהה ולביצוע של ניקוי ופוליש אחת לשנה לפחות. כמו כן, לעומת ציפויי חרסינה, המחזיקים בפה שנים ארוכות – לפעמים עד 20 שנה – ציפוי קומפוזיט נוטה להישחק מהר יותר ולהיוותר במקומו בין חמש ל-10 שנים.

ניתן להשתמש בציפוי שיניים לתיקון שבבים, סדקים ורווחים בשיניים, כמו גם לשיפור המראה של שיניים מוכתמות או דהויות.
ניתן להשתמש בציפוי שיניים לתיקון שבבים, סדקים ורווחים בשיניים, כמו גם לשיפור המראה של שיניים מוכתמות או דהויות.

כמה עולה ציפוי קומפוזיט?

כאמור, אחד היתרונות העיקריים של ציפוי קומפוזיט הוא מחירו הנמוך ביחס לסוגים אחרים של ציפויים. בעוד ציפוי חרסינה לשיניים עשוי אף להגיע ל-5,000 ש"ח לשן, מחירו של ציפוי קומפוזיט נע בין 500 ל-1,500 ש"ח לשן. כמובן, המחירים נוטים להשתנות בין מרפאה למרפאה ורצוי לבצע סקר שוק לפני קבלת ההחלטה. כמה עולה ציפוי שיניים בכללי?

קיימים עוד לא מעט סוגי ציפויים בשוק, מומלץ לקרוא את המאמרים הבאים:
ציפוי שיניים Emax אימקס
ציפוי שיניים לומינירס
ציפוי למינייט
ציפוי שיניים קריסטל

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים על טיפולי שיניים

סיפורי לקוחות

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו!

הקהילה האיכותית בישראל לטיפולי שיניים בטורקיה

ציפויי חרסינה לשיניים – הטרנד שכבש את העולם, מעודכן ל- 2021

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

חייגו עכשיו לייעוץ מיידי דילוג לתוכן